Ce limba vorbesc celebritatile?

Ce limbi vorbesc celebritatile?

Foarte multi oameni de succes vorbesc limbi diferite. Nu doar ca acest lucru ii ajuta la locul de munca, ci le si deschide usile in a intelege culturi diferite si a se bucura mult mai profund de descoperirea altor tari. Daca acest argument in invatarea limbilor straine nu este suficient, studiile au aratat ca vorbirea mai multor limbi este unul din cele mai bune exercitii de antrenare ale creierului. Acest exercitiu poate chiar amana aparitia bolii Alzheimer cu pana la 4-5 ani.
Sa vedem in continuare ce vedete ar putea sa ne dea o mana de ajutor la traducerea unor documente. Limba celebritatilor

JODIE FOSTER

Actrita este vorbitoare de engleza si franceza. A urmat cursurile unei scoli in  franceza din Los Angeles. In adolescenta a locuit si a lucrat pentru o perioada in Franta, astfel ca vorbeste fluent aceasta limba. Datorita acestui lucru, Foster a asigurat traducerea versiunii in limba franceza a majoritatii filmelor sale, dublandu-se pe sine. De asemenea, intelege limba germana si spaniola si poate purta o conversatie si in limba italiana.

ARNOLD SCHWARZENEGGER

Actorul si politicianul are un accent deosebit, prin urmare nu este greu de intuit ca este vorbitor si de limba germana, in afara de cea engleza. El este originar din Austria.

SHAKIRA

Cantareata este din Columbia, insa originile sale sunt spaniole si italiene, fiind capabila sa vorbeasca fluent cele doua limbi. Pe langa aceste doua limbi, ea vorbeste fluent si portugheza, araba si engleza.

NATALIE PORTMAN

Natalie este una dintre cele mai uimitoare celebritati bilingve din lume. Actrita castigatoare a premiului Oscar vorbeste fluent  japoneza, germana si spaniola, se descurca si in limba franceza, si acorda interviuri si in limba ei materna, ebraica.

JENNIFER ANISTON

Fiind pe jumatate grecoaica, actrita din “Friends” vorbeste fluent  greaca si  engleza, desi admite ca nu este o impatimita a bucatarii tarii de origine.