Concurs de poezie „Lidia Vianu Translates”

Concurs traducere poezie

traducere poezie
 In luna martie a acestui an a luat fiinta un nou eveniment din sfera creatiei literare si a traducerilor. Este un concurs national demarat prin stradania membrilor fondatori Lidia Vianu, Uniunea Scriitorilor din România și Societatea Muzicala. Drept parteneri care sustin evenimentul se numara:
  • Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova,
  • Institutul Cultural Roman,
  • The British Council,
  • Universitatea din Bucuresti,
  • Muzeul National al Literaturii Romane.
Scopul declarat al acestui concurs il reprezinta aducerea in prim plan a creatiei poetice contemporane atat a autorilor consacrati, cat si a celor care inca nu si-au publicat scrierile, care au acum sansa, prin acest concurs, de a fi promovati si pe plan international. Pentru acest an se urmareste traducerea in limba engleza, iar in editiile ce vor urma putand fi incluse si traduceri in alte limbi. Totusi. engleza va ramane limba de referinta a cestui concurs.

Toti cei interesati a participa au transmis deja pana la data de 30 aprilie 2017,ultima zi de inscriere in concurs, intre 3 si 10 poeme in format electronic, editabil. Pana pe data de 30 mai 2017  se va realizeze preselectia unui numar de 10 lucrari.

15 septembrie 2017 este data limita de declarare a lucrarilor castigatoare. Acestea vor fi traduse de catre doamna Lidia Vianu. Volumul ce le va contine va fi editat si tiparit pana la data desfasurarii Galei Laureatilor. Gala Laureatilor si de lansare a volumului va avea loc in luna octombrie 2017, va fi un eveniment deschis publicului si mass mediei.

 

PremiilePremiul I: Lidia Vianu va traduce in limba engleza aprox. 20 de poeme, care vor fi editate si publicate intr-un volum individual (tiparit).

Premiul al II-lea:  traducere poezie in limba engleza, aprox. 20 de poeme , care vor fi editate si publicate in format electronic pe site-ul Contemporary Literature Press si pe site-ul Concursului.

Premii speciale: fondatorii, partenerii si sponsorii vor acorda premii speciale, ce vor fi anuntate pe masura ce sunt validate ofertele.