Traduceri EURODRAM 2014-2015 (1)

Traduceri EURODRAM

Traduceri le de opere dramaturgice prin Eurodram se constituie ca o compilatie scrieri/ traduceri din limbi din Europa, Asia Centrală şi din bazinul Mediteranei. Ele se adreseaza in special oamenilor de teatru, dar si iubitorilor acestei arte. Scopul e aducerea la lumina a operelor ce au ramas in constiinta publicului.
Traduceri dramatice

Comitete ligvistice traduceri

Aceasta retea are circa 300 de membri. Acestia se grupeaza in 30 de comitete ligvistice de lectura in functie de limba textelor si are ca misiune in stagiunea 2014-2015alegerea textelor dramatice din limbi straine  – traduse in limba lor proprie.
Pentru lucrarile literare traduse este necesar ca acestea sa contina traducerea integrală sau un fascicol (în general 20% din operă), un rezumat analitic al operei, o scurtă biografie a autorului, o fișă tehnică (data și locul scrierii, numărul de personaje, referințe despre distincții și reprezentații anterioare) ca și orice element de informație complementară considerat interesant.
                   Comitetele sunt deschise oricarui pasionat in arta dramatica, doritor sa aduca o contributie prin munca sa dezvoltarii resurselor acestei asociatii. Se pot face recomandari pentru noi membri care printr-o simpla adeziune ratificata procedural in functie de fiecare comitet se pot alatura acestui efort comun.

EURODRAM se straduieste sa asigure o reprezentare echilibrata in cadrul comitetelor in functie de sex, experienta, localizare, profesii si gradul de practica. Dorinta este sa se etaleze o paleta cat mai ampla de experiente si modele si care in final sa dea valoarea intrinseca acestei retele.

Aducerea in atentia comitetelor si promovarea textelor catre dramaturgi, traducatori, editori este o datorie a fiecarui membru. Acesta se obliga sa le citeasca si studieze si sa le transmita in circuit cat mai mult posibil.

La solicitarea oricarui autor de texte dramaturgice luate in consideratie, membri cei mai activi si entuziasti se pun la dispozitie pentru a prezenta un rezumat sugestiv pe baza lecturii efectuate.