Iasi Concurs de traducere si retroversiune

Concursul de traducere și retroversiune Iasi

In cadrul celei de a V-a editie a Festivalului „Teodorenii” desfasurat pe durata a trei zile (6, 7 și 8 decembrie 2018)  sub genericul „Șaga, umorul și satira”. , Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași pe langa o serie intreaga de evenimente si manifestari initiaza pentru a patra oara Concursul de traducere și retroversiune adresata doar elevilor de liceu din județul Iași și cuprinde două probe obligatorii:

(1) Efectuarea unei traduceri din limba romana in limba engleza a unui fragment (2500 de caractere) din volumul Hronicul măscăriciului Vălătuc, de Al. O. Teodoreanu (Păstorel);

(2) Efectuarea unei traduceri din engleza in romana a unui fragment (2500 de caractere) din volumul The Adventures of Huckleberry Finn, de Mark Twain.

Participanții vor face dovada maiestriei în traducere și retroversiune pentru ambele texte. Vor fi luați în considerare doar participanții care execută ambele traduceri.

traduceri iasi
„Teodorenii” 2018: Concurs de traducere și retroversiune „Păstorel Teodoreanu vs. Mark Twain

Textele vor fi redactate în format editabil (.doc, .docx, .rft, .odt) și vor fi trimise până la data de 28 noiembrie 2018 pe adresa de e-mail iasiamericancorner@gmail.com. Documentul va conține numele și prenumele participantului, instituția de învățământ/clasa, adresa de e-mail și numărul de telefon. Nerespectarea acestor condiții, precum și orice dovadă de plagiat vor duce la respingerea concurentului.

Fragmentele propuse de organizator sunt disponibile în format electronic  sau în format tipărit la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, Compartimentul American Corner (Bulevardul. Ștefan cel Mare, nr. 8, Galeriile comerciale, mezanin).

Câștigătorii vor fi desemnați de un juriu de specialitate, care va puncta fidelitatea și transparența traducerii/retroversiunii.

Daca sunteti interesati in a participa la aceasta manifestare, implicit la concursul de traduceri, puteti obtine informații suplimentare direct la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” din Iasi, Compartiment American Corner (Bulevardul „Ștefan cel Mare” nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin), pe e-mail, la adresa: iasiamericancorner@gmail.com sau telefonic, la numărul: 0751769118.

 

 

 

 

Pe langa concursul de traduceri puteti participa si la:

  1. concurs de desene hazlii și caricaturi „Jocurile copilăriei”, pentru elevii din ciclul gimnazial si liceal, dedicat scrierilor lui Ionel Teodoreanu, cu categoriile

I. Gimnaziu: desene hazlii și/sau caricaturi inspirate din povestirile Ulița copilăriei sau Prăvale-Baba;
II. Liceu: desene hazlii și/sau caricaturi inspirate din volumele La Medeleni sau Lorelai.

2. concurs de prezentare a conservelor tradiționale moldovenești „Cămara lui Păstorel” cu categoriile

I. Dulce (magiunuri, dulcețuri, peltele, compoturi, siropuri etc.);
II. Sărat (zacuști, tocane, sosuri, bulion, murături etc.).

sursa: https://bjiasi.ro/stiri-si-evenimente/american-corner-evenimente/teodorenii-2018-concurs-de-traducere-si-retroversiune-pastorel-teodoreanu-vs-mark-twain-editia-a-iv-a/?fbclid=IwAR3xP6yA4thOYc_6s0fndkbNMDH5ZaGix9ZJTaHxRwFylFFxszAYzZxSQ58