Cursuri traducere 2019 Warwick

In perioada 6-10 iulie 2019 va avea loc „Warwick Translates” – prima școală de vară de traducere literară in cadrul Universitatii din
Warwick Midlands – Anglia. In cadrul acestui eveniment se pot traduce texte apartinand tuturor genurilor literare in limba engleză, avand ocazia de a intalni pe unii dintre cei mai renumiti traducători profesioniști. Se va face o impartire in echipe de cel mult 20 de studenti in functie de momentul inscrierii.

Traducere Warwick Translates

Astfel, pana la data de 22 martie se pot depune cereri de burse in valoare de cate 495 lire sterline care acopera taxele cursului de traducere, un pranz sumar si bauturile racoritoare, nefiind inclusa cazarea:

  • cinci burse de câte 495 lire sterline oferite solicitanților externi
  • cinci burse de câte 495 de lire sterline oferite studenților de la Warwick.

Cursul va fi interactiv, predat într-un mediu de workshop pe durata întregii zile, folosind o varietate de texte, inclusiv non-ficțiune (eseuri, jurnalism, sau texte academice) și ficțiune (poezie, literatură pentru copii și nuvele polițiste etc.). Programul include, de asemenea, un atelier non-lingvistic specific limbajului pentru traducerea teatrului.

Programul oferă o mulțime de oportunități de colaborare cu editorii, agenții, personalul Warwick și alți participanți. Evenimentele de prânz vor include panel-uri de discuții cu editori. Evenimentele de seară vor include un Slam de traducere și o prelegere cheie de Preti Taneja, intitulată Traducerea lui Shakespeare în zonele de conflict și post-conflict: provocarea la „drepturile universale ale omului”.

Ajunsi in zona neaparat trebuie vizitat  Castelul
Warwick. Acesta este unul dintre cele mai renumite atracții din Anglia. Vizitatorii Midlands din Anglia ar trebui să viziteze si orașul istoric , situat pe malurile râului Avon